Waar ben ik ?

Fotogroep Interfocus te Roermond organiseert op 21 februari 2019 een workshop over

documentaire fotografie 

o.l.v. Annie van Gemert met name over Boerenkracht

Plaats van samenkomst:
Zalencentrum "de Donderie", Donderbergweg  47-49,  6043 JA Roermond, zaal 2.

Aanvang:       20.00u.
Einde:            Ca.22.30u.

De volgende fotoclubs hebben deze uitnodiging gekregen:

  • FC De Sluiter, Maasbracht
  • FKML, Roermond
  • FC Herten
  • F8, Melick
  • FC Echt.

Verder is er vrije toegang voor leden van de fotobond Limburg.
Er zijn geen kosten aan verbonden. Echter consumpties zijn voor eigen rekening, te nuttigen in het café. 

Verplichte aanmelding i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen per email bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . ---> Volgeboekt !
Vermeld s.v.p. je naam en fotoclub

 

Korte beschrijving van Annie

Sociaal-documentair fotograaf Annie van Gemert (Vught, 1958) portretteerde tussen 2015 en 2018 een groot aantal jonge en oudere generaties boeren en tuinders in Limburg, mét hun tradities en innovaties. Ze wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van deze leveranciers van ons dagelijks brood. 
Van Gemert’s foto’s tonen bloeiende agrarische ondernemingen, groot en innovatief - maar ook traditionelere boerenbedrijven die moeten vechten voor hun bestaan.   De foto’s tonen portretten van boeren en families en diversiteit aan oogsten en de verzorging van dieren op de boerderij. Zoals  schapen, geiten, koeien en varkens.  Foto’s in de context van de landschappelijke omgeving.

Zij werkt aan langdurige documentaire fotoprojecten. Haar interesse richt zich op werelden die op het punt staan om te verdwijnen of te veranderen. Gedreven door haar nieuwsgierigheid  naar levens  die zich grotendeels  achter gesloten deuren afspelen maakte zij projecten over kloosters, grote gezinnen, en schooluniformen. Voor de fotoserie jongens en meisjes ontving zij in 2010 de 2e prijs bij  World Press photo in de  categorie portretten.

Agrarisch journalist Marc van der Sterren ondersteunde de uitvoerige beeldreportage met een tiental interviews. 

Annie van Gemert 
Haar website: annievangemert.com