Waar ben ik ?


Uitslag Euregionale Fotowedstrijd 2017

Thema: (Over)Bruggen

Voor deze internationale wedstrijd, een samenwerkingsverband van Fotobonden uit het Duitse Rheinland-Westfalen, Belgisch en Nederlands Limburg,  werden 211 foto’s ingezonden.

Een jury bestaande uit Klaus Möhlenkamp (DE), Harry Sikkink (NL) en Martin Heestermans (BE), selecteerde uit de inzendingen 65 foto’s voor de expositie die de komende maanden achtereenvolgens in Mönchen Gladbach, Zonhoven en Venlo te bewonderen is.
Zondagmorgen 5 november 2017 werden de prijswinnaars bekend gemaakt en de eerste expositie in Schloss Rheydt in Mönchen Gladbach geopend.

Bij de prijswinnaars 2 leden van de Fotogroep Interfocus

De eerste prijs series was voor Marc van Ingen
 met een zwart-wit serie waarin de interculturele ontmoeting van kinderen op een emotionele, aangrijpende wijze in beeld is gebracht (Watch2gether). 

De derde prijs individueel was voor Marc's broer Joost van Ingen
Een foto met de titel Corridor Ruhrto, een betonnen brug, die niet alleen het landschap van een vallei doorsnijdt, maar ook de vallei overschaduwt. De door mensenhanden gebouwde brug contrasteert sterk met de natuur in de vallei.

 

De winnende foto's werden in de periode december 2017 en februari 2018 geëxposeerd in Mönchen Gladbach (Schloss Rheydt), in Zonhoven (GC Tentakel) en in Venlo (Limburgs Museum).


Klik op onderstaand artikel voor een grotere en beter leesbare versie !

Euregionale 2017 in De Limburger